Als u onbekend bent met de sport airsoft, leest u dit beter eerst

Ga naar beneden

Als u onbekend bent met de sport airsoft, leest u dit beter eerst Empty Als u onbekend bent met de sport airsoft, leest u dit beter eerst

Bericht  Ghostrider op di apr 07, 2009 8:56 am

Wij zijn een groep airsoftspelers die op regelmatige basis deelnemen aan georganiseerde evenementen. In België is airsoft een erkende amateursport waarbij gebruikt wordt gemaakt van replica’s. Dit zijn kopieën van bestaande vuurwapens op ware grootte en werken op basis van veerdruk, gasdruk of een elektrisch aangedreven piston in een cilinder. De replica’s schieten met 6mm balletjes, ook wel gekend als BB’s, die biologisch afbreekbaar zijn. Voor indoor activiteiten kunnen ook niet biologisch afbreekbare BB’s gebruikt worden, mits deze op een correcte manier worden afgevoerd. De minimum leeftijd om aan de sport deel te nemen bedraagt 18 jaar, dit is tevens de minimum wettelijke leeftijd waarop men in Belgë een replica mag aanschaffen.

Replica’s vallen in de Belgische wet onder vrij verkrijgbare niet-vuurwapens met een energie van minder dan 7,5 joule, gemeten aan de loop. De airsoftgemeenschap, vertegenwoordigd door de Airsoft Alliantie België (AAB) legt echter veel strengere regels op, die wij als groep, strikt volgen en onderschrijven. De maximum energieoutput bedraagt 1,1 joule (360 fps met 0.2g BB) voor alle replica’s met uitzondering van de bolt action replica’s. Bij deze laatste groep is het maximum vastgesteld op 500fps gemeten met 0.2g BB’s. Deze waarden zijn absolute maxima, waarden boven deze limieten worden niet getolereerd. Deze replica's kunnen onmogelijk omgebouwd worden tot echte vuurwapens en richten bij normaal en correct gebruik geen lichamelijke schade aan. Het is van primordiaal belang ten allen tijde een afdoende oogbescherming te dragen.

De spelers van SKG23 distantiëren zich van elke vorm van geweld of agressie. Wij beoefenen deze hobby als sport, zonder enige politieke, religieuze of bijzonder levensbeschouwelijke doeleinde. Wij onthouden ons derhalve ook van het dragen van tekens, symbolen, insignes en dergelijke meer die enigszins met voornoemde strekkingen verband kunnen houden.


Laatst aangepast door Ghostrider op di apr 14, 2009 10:06 am; in totaal 1 keer bewerkt (Reden van aanpassing : aanpassing FPS regels aan AAB charter 2009)
Ghostrider
Ghostrider
Inner Circle
Inner Circle

whereabouts : Valley of the Shadows
NickName : Ghostrider
Team Functies : Medic ; Assault

http://shadows.1talk.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum