Woordje uitleg over de sport AIRSOFT

Ga naar beneden

Woordje uitleg over de sport AIRSOFT Empty Woordje uitleg over de sport AIRSOFT

Bericht  Ghostrider op ma apr 06, 2009 4:32 pm

Airsoft is een combat simulatiesport die kan vergeleken worden met paintball, deze sport tevens in België erkend als amateursport en vertegenwoordigd door de Airsoft Alliantie België, dewelke op haar beurt is aangesloten bij FROS. Airsoft is echter veel realistischer dan paintball, door het gebruik van 1:1 replica’s van bestaande replica's. Airsoft wordt niet gespeeld met verf, maar met 6 mm biologisch afbreekbare balletjes, ook BB's genaamd. Daardoor is eerlijkheid zeer belangrijk bij airsoft. Als je geraakt wordt, roep je "hit" en verlaat je het spel.

Er bestaat een uitgebreid assortiment van de replica's voor de spelers. Deze variatie loopt uit van een klein handvuurwapen tot machinegeweer en sluipschuttersgeweren. In de meeste gevallen is er voor bijna elk echt replica wel een replica te verkrijgen voor airsoft.

Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk gespeeld wordt. Zo wordt er gebruik gemaakt van camouflage kleding, radio communicatie e.d. Meestal nemen twee teams het tegen elkaar op om allerlei missie's te volbrengen, zoals bv. "Capture the flag", "Protect the basecamp", het beschermen van een zogenaamde "VIP", ...

Airsoft is een "gentleman's sport". Er zijn enkele basisregels die altijd gelden.
1. no cheating
2. Probeer zoveel mogelijk te vermijden om op iemands gezicht te schieten.
3. De Marshalls zijn de scheidsrechters tijdens het spel. Zij lopen rond en houden een oogje in het zeil. Als er een probleem is kan je altijd bij hen terecht. De Marshalls hebben ALTIJD gelijk.

Het gaat erom dat je geen dingen doet die je van iemand anders ook niet zou verdragen.
Wederzijds respect is heel belangrijk, zowel op als buiten het veld.
Ghostrider
Ghostrider
Inner Circle
Inner Circle

whereabouts : Valley of the Shadows
NickName : Ghostrider
Team Functies : Medic ; Assault

http://shadows.1talk.net/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum